joi, 28 iunie 2007

Mântuire prin dăruire


În prezent Parohia “Sfântul Prooroc Daniel” are în desfăşurare proiectul Împreună împotriva suferinţei şi a discriminării, în colaborare cu Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” – Centrul “InfoAdoloescent” şi Grupul Şcolar “Ion Holban”.

Parohia asigură asistenţa spirituală, participă la activităţi catehetice, creează cadru de desfăşurare a activităţilor de socializare între tinerii din parohie şi membrii clubului Agapis (activitate coordonată de un psihopedagog, profesori de religie şi asistenţi sociali pentru copii cu deficienţe din cadrul Grupului Şcolar “Ion Holban”). De asemenea, facilitează participarea acestora la serviciile religioase din cadrul parohiei şi contactul cu alte grupuri de tineret din alte parohii.

Contribuţia la acest proiect constă în resurse umane implicate în activităţi catehetice, de asistenţă religioasă şi socializare, spaţiu de desfăşurare a întâlnirilor parohiale. În acest sens câţiva tineri din cadrul parohiei s-au înscris în acest proiect ca voluntari, participând alături de asistenţii sociali la diferite activităţi recreative pentru copii cu deficienţe psiho-motorii.

Parohia “Sf. Prooroc Daniel”, reprezentată prin Preot Dr. Ioan Chirvasă a înterprins şi alte acţiuni caritabile:

- Pentru asociaţia umanitară “Aeque Animo”, o sponsorizare cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte, pentru un număr de opt copii, cazuri medico-sociale, cu dulciuri;

- La Naşterea Domnului (2006) s-au oferit pachete cu alimente pentru familii defavorizate;

- Pentru bolnavii cu afecţiuni neuro-motorii, din cadrul spitalului Sculeni şi pentru cei cu afecţiuni psihice din cadrul spitalului Socola, preotul paroh precum şi alţi enoriaşi au oferit pachete, cu diferite ocazii;

- În preajma Sărbătorilor Pascale, la Secţia – copii SIDA din Galata părintele a spovedit şi a împărtăşit un grup de copii şi le-a oferit pachete cu alimente;

- Doi ani consecutiv, în octombrie 2005 şi 2006, s-au oferit pachete cu alimente pelerinilor veniţi să se închine la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sperăm ca în viitor să beneficiem cât mai mult de sprijinul enoriaşilor parohiei în organizarea acestui tip de acţiuni, folositoare, în drumul nostru spre mântuire, atât pentru cei ce primesc, cât şi pentru cei ce dăruiesc.

Mihaela-Gabriela Timofte – studentă Litere

Niciun comentariu: