duminică, 18 mai 2008

Detoxifierea organismului

Medicina naturistă afirmă că principala cauză a bolilor trupeşti este prezenţa de substanţe indezirabile în organism (medicii englezi au demonstrat, pe baze statistice, din fişele de observaţie ale pacienţilor, că 90% din boli sunt datorate alimentelor ingerate – şi nu ne mirăm noi, care trăim într-o ţară din „lumea a treia”, în curs de dezvoltare, agrară, că cei din ţările occidentale au probleme datorită alimentaţiei carnivore – anglicanii nu agrează postul religios).

Încercăm să prevenim răspândirea molimei alimentaţiei supradozate (odată cu „europenizarea” românilor) şi la noi, măcar atâta vreme cât mai avem ortodoxie şi post.

Persoanele care suferă de maladii respiratorii îşi suflă nasul, tuşesc şi expectorează pentru a se debarasa de substanţele ce se introduc şi elimină prin alveole, bronşii, sinusuri, etc.

Articulaţiile vor să elimine prin inflamaţie cristalele acumulate (acid uric).

Pielea elimină substanţele acide prin glandele sudoripare şi substanţele coloide (grăsimi toxice) prin glandele sebacee (acnee, furuncule, eczeme).

Stomacul şi intestinul încearcă să regurgiteze prin vomă sau diaree excesul de grăsimi. Pancreasul este surclasat de ingestia de lipide şi alcool.

Substanţele iritante (E-urile, condimentele, prăjelile) descompun mucoasa digestivă.

Trei din cinci persoane decedate sunt cardiopate datorită excedentului din corp de colesterol şi acizi graşi, care cresc vâscozitatea sângelui şi se depun pe vasele de sânge, obstruându-le.

În bolile renale, substanţele în exces sunt proteinele, în bolile obezităţii – grăsimile, în diabet – zahărul, în cancer – substanţele chimice, afumăturile, condimentele, proteinele, în ulcerul gastro-duodenal – acizii din alimentaţie, în alergii – substanţele alimentare chimice, etc.

Biserica ortodoxă a gândit la toate acestea şi a găsit remediul universal – postul (bisăptămânal şi cvadrianual), iar pentru eliminarea toxinelor păcatelor Biserica a introdus spovedania, baia cea de-a doua ( după Sfântul Botez de intrare în creştinism), şi, în general, împărtăşirea cu sfintele taine ale Domnului nostru Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci – unde nu vom mai fi intoxicaţi de nimeni şi de nimic.Aşa să ne ajute Dumnezeu. Amin.

Medic primar Costel Bradea

Niciun comentariu: