duminică, 18 mai 2008

Gânduri de Paşti

În aceste momente de mare însemnătate pentru lumea creştină, să ne gândim un moment la ce a însemnat drumul Crucii, al morţii şi al Învierii lui Hristos, atunci şi ce a devenit pentru noi astăzi. În esenţă, această coparticipare a noastră la procesul transfigurării şi înnoirii spirituale, ce este şi care va fi pentru creştinism.

Au fost două braţe care au ales să îmbrăţişeze lumea într-un mod unic – Crucea. A fost un trup mort care ne-a închis în El, invitându-ne să participăm la ceea ce e joc şi prezenţă dincolo de moarte, în acel loc unde zbuciumul şi suferinţa şi-au pierdut sensul lăsînd loc speranţei şi bucuriei. Un zîmbet care ne îndeamnă să ne bucurăm cu bucuria cea netrecătoare a lui Iisus, alături de cei pe care îi iubim. Acum ne vedem în Lumină pe noi înşine şi pe toţi ceilalţi aşa cum sîntem de fapt, fii ai Luminii!

Aşadar, chiar dacă ai mai greşit în drumul tău, vino în acest loc al bucuriei, al Luminii şi al speranţei, căci Învierea Lui e şi a noastră, viaţa Lui e şi a noastră, revino mereu în acest loc, unde te aşteaptă Hristos Înviat!

Claudia Şuşu, studentă Teologie

Niciun comentariu: